Dagbok i trädgården 2006

Våren   April   Maj
Juni   Juli   Augusti   September   Oktober

Oktober

6 Oktober 2006

Nu blommar höstanemonen också. Så fin! Jag har städat ihop nästan hela trädgården nu. Tunnan är tömd och undanställd, krukor och balkonglådor tömda. Förutom krukan med tagetes, de blommar ännu så fint och har fullt av knoppar. Jag har inte hjärta att slänga dem förrän de fryser bort.

September

28 September 2006

DET SNÖAR!!!!! Och blommorna som är så vackra nu! Höstfloxen Fujiyama blommar, Westerland har både blom och knopp, Nostalgie har knopp. Walters gift blommar, cortusan i långrabatten blommar, Ann Folkard har blommor kvar. Nina Weibull blommar, rosa token blommar, rosa och svarta stockrosen blommar, de nyköpta liljorna blommar, thalictrum rochebrunianum blommar. Fastän vi redan haft några frostnätter...

23 September 2006

Nu har jag äntligen fått ner de sista lökarna i backen! Fylld narciss 'Flower drift', som jag köpte på Kvantum. Och de andra som jag köpte på Rosendals trädgård i Stockholm, när jag var ner i början av september: Jonkvillnarciss 'Hillstar', Tulpanen Verona, violtulpan, klockhyacint, guldkantad klocklilja, tulpanen 'Holland princess'.

Augusti

17 Augusti 2006

Idag har jag varit på REA på Blomsterlandet. En rotäkta buskpion för 99,50kr det är inte dumt... Särskilt inte sedan de två ympade jag köpte på OBS för några år sedan för 50kr styck dog bådatvå. Grönlandsfingerört för 39 kr. Clematis viticella Minuet för 39 kr. Den planterade jag under Schersminbusken vid pionrabatten. Hoppas den överlever, den var så snygg!!

Juli

9 Juli 2006

Igelkott

Vilket år för alla småkryp! Häggspinnmalen har blivit sjövild och klär in hela staden i sitt nät, små gröna larver äter på allt de kommer åt i trädgården. Aklejorna har jag grävt bort, det var bara pinnskelett kvar av dem. Rosorna är fulla i hål. Larverna håller på att äta upp mina plymspireor också... Jag är ute och plockar av dem ur buskarna en och en och mosar dem skoningslöst.
Häromdagen hittade jag och barnen en groda i en rabatt jag höll på att gräva om. Det tyckte de var jättespännande, och jag med! Vissa djur är trevliga att ha i trädgården. Den här krabaten kom på besök en kväll också:

Juni

19 Juni 2006

Nu har jag varit med på min andra växtmarknad, som försäljare! Det var ju jättekul!! Jag tänkte tidigare i våras, när jag rensade bort fröplantor i rabatterna och delade förvuxna perenner, att varför ska man bara slänga på komposten? Man kan ju lika gärna sälja dem på marknaderna.
Idag har jag också planterat krukor till framsidan och altanen. På framsidan blev det vit blomstertobak, rosa flitiga Lisa och vit hänglobelia. Till krukorna på baksidan blev det lejongap, hänglobelia och hedvignejlika 'black and white minstrel', kan nog bli tjusigt... I en annan kruka hamnade barnens tagetes, den obligatoriska dagissådden. Och i en tredje satte jag en röd mårbackapelargon, som kontrast mot resten. Riktigt tjusigt, om jag får säga det själv! (Bild kommer när det blommar.)

18 Juni 2006

Nu blommar Louise Bugnet! En fantastiskt vacker ros! Alldeles bredvid står trädgårdsnattviolen och blommar i ljuslila och doftar underbart... Det känns som sommar! Men åååhh vad jag längtar efter regn! Vattentunnan är tom och jag får gå med slangen och vattna istället...

Maj

29 Maj 2006

Jag har fixat en till kallbänk, nedanför slänten. Det behövdes...
Nu har jag sommarlov!!!

25 Maj 2006

Flyttade ner löjtnantshjärtanen mot staketet mot skogen och planterade annat i pallisen på framsidan. Inte ett enda rådjur har ätit på mina växter denna vår. Jag har fått se vårstjärnorna blomma, tulpanerna blommar just nu, krokusen blommade jättevackert tidigare.

April

24 April 2006

Flera Caradonna har grott!!

23 April 2006

Sådde Salvia Caradonna.

21 April 2006

Idag slog första krokusen ut!

22 April 2006

Umeå-mässan!! Jag åkte på en busstripp med Luleås STA-gäng, vi hade jättekul! På mässan hittade jag dessa intressanta växter: Iris variegata, Pulsatilla Röde klokke, Sanguinara canadensis, Astrantia major variegata, mossflox variegerad, geranium summer skies (fylld rosa).

Våren 2006

Eftersom jag har börjat studera i år så har det blivit väldigt lite tid för trädgård... Jag har sått två sorters solros, Sparky och Firecracker. Och så har jag sått tre olika nejlikor: victoriana, stripes and picotees, black and white minstrel.

Senast uppdaterad: 060619
©    Jenny