Framsidan

Hostarabatten

Hostarabatten innehåller enligt namnet flera hostor. Rabatten står i ett skuggigt hörn som aldrig får direkt solljus. Mot väggen har jag en spalje i armeringsnät, där det ska klättra en vit och en rosa alpklematis.

Hörnet med hostor

Stenpartiet

Stenpartiet byggdes sommaren 2006. I det har jag planterat lite mindre växter som jag tror skulle kunna trivas i ett stenparti. Bredvid stenpartiet står äppeltrdet Malus 'Rubin'.

Stenpartiet

Staketrabatten

Mot staketet har jag många rosor blandat med lite perenner och andra buskar. Till exempel har jag smällspireorna Diabolo och Dart's gold tillsammans, en doftschersmin, och en pärlrönn. Tyvärr har pärlrönnen tagit en hel del stryk av tung blötsnö, men vi får se om den kommer igen...

Mot staketet

Pallkragen vid bron

I pallkragen vid bron har jag satt lite sånt som "blev över". Där finns någon dvärgvädd och några rödskaftade daggkåpor osv.

Gaveln

Klematisrabatten

Klematis och annat.

Klematisrabatten

Gavelrabatten

Området kring Schuberthäggen har utökats kraftigt sommaren 2006. Vi satte dit en liten stenfontän och en massa buskar och perenner. I ett försök att få bort gräsmattan vid gaveln tycker jag att jag har kommit en bra bit på väg.

Gaveln på våren      Gaveln      Gaveln      Gaveln på sommaren

Baksidan

Pionrabatten

Pioner och annat.

Pioner Pionrabatten

Victorrabatten

Rosor bl.a. Victor Borge som klarat sig i några år nu. Nytillskottet sommaren 2006 var mossrosen Goethe och Mainzer fastnacht.

Husrabatten

Vindruvan zilga mot spaljen. Westerland, Nostalgie och Mozart. Några klematisar. Några perenner och lite lökar.

Husrabatten Husrabatten Husrabatten

(Gammal bild, före vi gjorde om rabatten till en L-form.)

Långrabatten

Allt möjligt...

Långrabatten

Mot grannen

Stammen i denna rabatt är de tre kornellerna, två gulstammiga och en rödstammig. Tyvärr var takraset från altanen värre än jag hade räknat med, så en av de gula står väldigt illa till... Polkagrisrosen har fått flytta hit, samt även en hel del perenner.
Vid rönnen är Quadran planterad och tanken är att den ska klättra upp i trädet, men den verkar växa ganska långsamt... På andra sidan rönnen står två äppelrosor.

Nedanför slänten

Pallkragen mot bodan

Kameleontbusken, en nepeta, iris setosa.

Mot staketet

Löjtnantshjärtan.

Slänten

The fairy, och en massa perenner. Utökades sommaren 2007 med en "falsk buxbom" - Salix brekkavide.

Slänten

Slänten

(Före jag gjorde rabatten "bakom" långrabatten.)

Senast uppdaterad: 070803
©     Jenny