Dagbok i trädgården 2008

Dagbok från tidigare år: 2004   2005   2006   2007

Mars   April   Maj   Juni   Juli   Augusti

Oktober

4 oktober 2008

Snö

Den första snön för denna vinter... Känns rätt så tidigt, men den lär ju inte ligga kvar. Jag har hunnit röja upp det mesta i trädgården i alla fall. Igår tog jag in pelargonerna i garaget. Som man kan se på bilden, så har kommunen kommit och röjt upp lite i skogen vid oss. Äntligen! Nu kanske vi får in lite mer solljus i fortsättningen, när det inte är lika mycket täta träd ivägen.

September

Augusti

8 augusti 2008

Den här sommaren har varit ett minusår för min trädgård. Ingen ork och ingen inspiration har lett till att det mesta bara har fått stå och växa för sig självt. I och för sig är det säkert bra det också...

Juli

Juni

Maj

4 maj 2008

Lökbagge

Idag när jag var ute och rensade rabatter och krattade nedanför slänten så hittade jag det här lilla krypet bland gräslöken - en lökbagge! Det är den som så lätt förväxlas med liljebaggen, fast lökbaggen har rött huvud och röda ben, medan liljebaggen har svart huvud och svarta ben. lökbaggar äter bland annat gräslök... Och när jag skulle fota den upptäckte jag något lustigt!! Den piper, precis som liljebaggarna gör när man klämmer ihjäl dem!! Det var precis som att den skrek för sitt liv... Huvva, riktigt läskigt...
För övrigt har det varit skumt väder idag, sol och mulet om vartannat. På morgonen regnade det och på kvällen också, men under dagen har det varit bra för det mesta. Riktigt varmt! Jag har börjat rensa på framsidan också, röja upp i rabatterna.

3 Maj 2008

Nu ligger ett ytterst tunt snölager kvar på framsidan i skuggan, resten har smält bort. I förrgår krattade jag gården och vi skurade altanen och gjorde i ordning möblerna för sommaren. Härligt. Idag har det varit +20 grader. Den vanliga blåsippan slog ut idag, den rosa som är på framsidan lever! Underbart! Det är så roligt att se vad som har överlevt vintern!

April

21 April 2008

Ikväll hade Luleå Trädgårdssällskap sitt årsmöte. Tyvärr blev jag sjuk och kunde inte vara med. Men nu har jag lämnat över ordförandeskapet till Eva Wassermann istället. Det har varit ett mycket roligt år som ordförande, men lite för mycket jobb för en studerande småbarnsmamma...

Någon gång i april 2008

När snön väl börjar smälta bort går det så fort att man kan nästan sitta och titta på den medan den sjunker lägre och lägre. Närmadst husväggen tinar det fort och på hörnet står fullt med krokusar och blommar. Härligt, nu känns det som att våren är på väg hit också!

3 April 2008

Lökträdgården

En heldag på Göteborgs botaniska trädgård är precis vad man behöver en sån här dag Underbart väder, så varmt att man ser folk i tshirts på stan, wow! Gissa om jag skulle vilja stanna här istället för att åka hem till vintern... Lökträdgården är ju bara så fantastiskt vacker nu! Och uppe i klippträdgården blommar blåsippor av alla de slag, helt otroligt! Vilka fler superlativ ska jag hitta på?
Man kan ju inte åka från botaniska utan att fynda lite i butiken... Sånt som man inte vet var man ska göra av med när man kommer hem och ser sina snötäckta rabatter... Med tanke på att man ska ta sig hem med tåget blev det inte så jättemycket, men det här fick jag med mig: Gul hundtandslilja - Erythronium tuolumnense, rosa fylld jordviva - Primula vulgaris 'Marie Crousse', vårbolmört - Physochlaina orientalis, vit knölsippa - Anemone apennina 'alba'.
Det var ganska häftigt att se gröna gräsmattor i början på april... Så ser det definitivt inte ut hemma...


Lökängen Grönt gräs i början på april

Mars

4 Mars 2008

Är det inte lite häftigt att börja skriva trädgårdsdagbok i mars? Men den här vintern är ju inte som vintrar brukar vara... I år hade jag inte tänkt sätta några frön, undrar om jag lyckas hålla det. Blev dock väldigt sugen på att beställa när jag fick Thompson & Morgans katalog härom dagen. Jag hittade en Dianthus 'Crimsonia' som var så läcker så det var inte klokt!! Jag har ju en förkärlek till nejlikor och den här var bara såå snygg...

Senast uppdaterad: 081004
©     Jenny